محل تبلیغات شما

در رفتار با دیگران هر قدر انسان دارای صفای باطن و رفتار نیکو» باشد به همان میزان در نظر دیگران پذیرفتنی تر و زیباتر جلوه می‌کند و به همان اندازه مورد احترام و پذیریش دیگران قرار خواهد گرفت. در برخی از روایات معصومین علیهم‌السلام به طهارت درونی اشاره شده است. روایات زیادی هم بر طهارت در رفتار تاکید دارند که مباحث آن تحت عنوان آداب معاشرت و اخلاق نیکو مطرح می‌گردد. بنابر این اگر انسان در راه بندگی خداوند قدم بردارد و نور تقوا و معرفت پروردگار در دلش روشن گردد، دارای ابهت حقیقی و ریشه دار می‌گردد و در این حال اگر در برخورد با مردم خوش اخلاق و مهربان باشد و سخت گیری بی مورد و نابجا نداشته باشد و شکیبا و بردبار باشد و رعایت جانب اعتدال را بنماید، حتما در نظر انسان‌ها با وقار و با شخصیت جلوه خواهد نمود و از نظر آنها قابل احترام و مورد پذیرش می‌باشد.اما اشکال کار این است که گاهی ما می‌خواهیم این ابهت و جلال را به طور ساختگی و بدون مایه‌های درونی و معنوی به خود ببندیم و از دیگران توقع داریم به چشم بزرگی به ما نگاه کنند. که این جایگاه اجتماعی یا به وجود نمی‌آید و یا اینکه ماندگار نخواهد بود. پس باید بکوشیم از طرفی در پرتو تقوا و عمل صالح ابهت اصیل و ماندگار را به دست آوریم و از طرفی دیگر در رفتار و برخورد با مردم حد اعتدال و میانه را رعایت کنیم تا در دل دیگران جا داشته باشیم.

آداب معاشرت

در اجتماع براى تنظیم روابط اجتماعى انسان‌ها آداب و وظایفى وجود دارد که پایه آن بر ایمان به خدا و تقویت روح فضیلت و انسانیت قرار دارد. بنابراین شناخت این آداب در مرحله عمل و توانایى ایجاد ارتباط مناسب با قشرهاى مختلف جامعه از اهمیت بسیارى برخوردار است. امیرمومنان(ع) در یک دستور، خطوط كلى آداب معاشرت در مرحله عمل را این چنین بیان مى‌‏كند: خویشتن را میان خود و دیگران میزان قرار ده؛ آن چه را براى خود مى‏خواهى، براى دیگران بخواه و آن چه را براى خود خوش نمى‏دارى، براى دیگران نیز خوش مدار. به كسى ستم نكن، چنانكه دوست ندارى به تو ستم شود و به دیگران نیكى كن همان‏گونه كه دوست‏دارى به تو نیكى شود(نهج‏البلاغه، نامه 31). همان طور که از این روایت بر می‌آید اساس روابط صحیح اجتماعی، داشتن رابطه متقابل است که در آن انسان آنچه را برای خود می‌پسندد باید برای دیگران نیز بپسندد و بر عکس. البته آداب معاشرت در مرحله عمل، بحث بسیار گسترده‏اى است و فقط به طور خلاصه مواردى از آن را در اینجا ذكر مى‌‏كنیم:

1ـ احترام به دیگران: پیامبر اسلام(ص) در حدیثى فرمودند: مسلمان كسى است كه مردم از دست و زبان او در آسایش باشند، یعنى در رفتار و گفتار خود هیچ زیانى به دیگران نرساند.

2ـ سلام و احوالپرسى: شایسته است یک مسلمان هنگام دیدار برادران دینى خود، با سلامى آرامش بخش و شادى آفرین، آنان را شاد و مسرور سازد و به این وسیله روابط اجتماعى خود را تحكیم بخشد.

3ـ زیبایى كلام: ما در سخن گفتن با دیگران دو وظیفه داریم؛ اول: سخنان خوب بگوییم و از سخنان زشت و خلاف ادب پرهیز كنیم. دوم: خوب و زیبا سخن گفتن: گاهى انسان سخنان خوبى دارد ولى آن‏ها را درست بیان نمى‏ كند. چنانچه شاعر گوید: هر سخن جایى و هر نكته مكانى دارد. به همین جهت در روایات بسیار سفارش شده كه قبل از سخن گفتن، كاملا فكر كنید تا نسنجیده سخنى نگویید.

نسبت به نسل‌کشی مسلمانان میانمار بی تفاوت نباشیم

سیره و صفات مهدى موعود ( علیه السلام ) در سخن امام باقر ( علیه السلام )

چند همسری مشکلات عدم ازدواج جوانان را حل می‌کند؟!

دیگران ,آداب ,رفتار ,براى ,سخن ,معاشرت ,آداب معاشرت ,و از ,در رفتار ,در مرحله ,و به

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فعالیت نوروز علیپور در زمینه ساخت فیلم ریحانه Mbi-ch inepalproof بازی و نرم افزار و انیمیشن وکد های مختلف... می خواهم مسلمان واقعی باشم naudokolci ahangahang سها فان نت *♥ღ یـــــــگانه ღ♥*